Πώς να αφαιρέσετε ιούς από το Android σας;

Αν νομίζετε πώς το Android κινητό ή tablet σας έχει προσβληθεί από κάποιον ιό, σας έχουμε τη λύση στο παρακάτω tutorial!

Οι ιοί εγκαθίστανται στο κινητό μας μέσω εφαρμογών που κατεβάζουμε, από «επίκινδυνες» ιστοσελίδες, εκτός του Google Play Store. Αν δεν είστε ο μόνος χρήστης του Android σας, μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε τη λήψη εφαρμογών από άγνωστες πηγές: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις -> Επιλογές Ασφαλείας και απενεργοποιήστε τη λειτουργία Λήψη εφαρμογών από άγνωστες πηγές.

Τώρα αν είστε σίγουροι, πώς το κινητό σας έχει προσβληθεί από κάποιον ιό, ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1.
Βάλτε το κινητό ή το tablet σας σε λειτουργία ασφαλείας, ώστε να εμποδίσετε τη δράση των εφαρμογών ή ιών. Στις περισσότερες συσκευές θα πρέπει απλά να πατήσετε παρατεταμένα το Power Button, μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή Επανεκκίνηση σε Λειτουργία Ασφαλείας.

Βήμα 2.
Από το μενού των Ρυθμίσεων επιλέξτε Εφαρμογές και βεβαιωθείτε πώς βρίσκεστε στην καρτέλα των Λήψεων. Αν δεν είστε σίγουροι για το όνομα του ιού, από τον οποίο προσβλήθηκε το κινητό σας, τότε αναζητήστε στη λίστα οποιαδήποτε εφαρμογή σας φαίνεται περίεργη ή εφαρμογές που δε θυμάστε να κατεβάσατε.

Βήμα 3.
Μόλις βρείτε την ύποπτη εφαρμογή, πατήστε για να ανοίξετε τις πληροφορίες της εφαρμογής και επιλέξτε απεγκατάσταση. Αυτό είναι το βασικό βήμα για να απαλαχθείτε από ιούς, εκτός από περιπτώσεις που ο ιός έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα απεγκατάστασης, γκριζάροντας το κουμπί. Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 4.
Από τις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Ασφάλεια -> Διαχειριστές Συσκευής. Εδώ θα βρείτε μια λίστα με τις εφαρμογές του κινητού ή tablet σας με λειτουργία «διαχειριστή».  Πολύ απλά ξεκλικάρετε το κουτάκι της ύποπτης εφαρμογής και στο επόμενο παράθυρο πατήστε Απενεργοποίηση. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο προηγούμενο βήμα και κάντε απεγκατάσταση της εφαρμογής.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας και ο ιός θα έχει απομακρυνθεί. Αν παρ” όλο τον κίνδυνο, επιθυμείτε να αποκτήσετε μια εφαρμογή εκτός Google Play, μπορείτε να προστατέψετε το κινητό σας, κάνοντας λήψη μιας εφαρμογής ασφαλείας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *